Som forberedelse til turen har B bakt opp en masse brød. Vi
hadde med 13 brød. 2 var REMA brød av typen Pedersens Dansk Rugbrød. Vi tenkte
at vi skulle spise brød til de mugnet. Hjemme i kjøkkenet holder kneipbrød ikke
lengre enn 4-5 dager. Nå er det litt annerledes med B’s brød som er en
oppskrift på speltmel og veldig lite gjær. Deigen er nærmest en suppe som skal
stå i 8 timer før den kan stekes. Nu vel, brødene vi hadde med holdt seg veldig
godt. Mye bedre enn hjemme på kjøkkenet. Vi stusset litt på hvorfor det var
slik og undersøkte dette da vi kom hjem. Hjemme er det nok en mye større sjanse
for at brød mugner da det er mye mer sporer i benker og oppbevaringsrom for
brød. Det bare er slik, man kommer ikke utenom. Ute i fjellet derimot, er det
lite av disse muggsporer. Klarer man å oppbevare brødet tørt og luftig vil det ikke
mugne, bare tørke inn. Vi spiste brød i 9 dager, og det var oppfattet som like
fint hele veien. Nå er jo ikke brød egnet som turmat for alle typer turer, men i
kano går det greit. Havregryn var jo også med på denne turen. Men så lenge det
var godt med brød ble havregryna liggende nederst i sekken. Vi ser på nettet at
det diskuteres en del om hvordan man oppbevarer brød. Vi vil prøve ut noen av
rådene som er oppgitt. Brødpose av tøy (tettvevet tykk bomull/lin) ser ut til å
være det som er mest anbefalt. På vår padletur brukte vi tøyposer fra
Stormberg. De er kanskje laget av noe annet materiale, men det så ut til å
fungere bra. Nå vil vi finne oss en egnet tøypose å ha hjemme på benken. Hvor får man kjøpt tykk bomull/lin i metervare nå om dagen?!